Obuolių pyragas, puoštas juostelėmis

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Obuolių pyragas, puoštas juostelėmis
Obuolių pyragas, puoštas juostelėmis
Obuolių pyragas, puoštas juostelėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250g sviesto,
250g miltų,
250g krakmolo,
2pak. vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
500g sutarkuotų obuolių (be žievelės),
90g smulkaus cukraus,
1 kiaušinio,
kondensuoto pieno (aptepimui).
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Suberkite miltus, krakmolą ant švaraus stalo ar minkymo lentos ir viduryje padarykite duobutę, į ją suberkite 1pak. vanilinio cukraus, druską, smulkiai supjaustytą sviestą ir kiaušinį. Viską apžerkite miltais ir skubiai minkykite tešlą, kol pasidarys vientisa tešla (ji turi būti trapi, tačiau vientisa). Jei tešla per skysta, pridėkite truputį miltų, ir palaikykite šaltai 1h.
2. Tarkuotus obuolius sumaišykite su cukrumi ir antru pakeliu vanilinio cukraus (galite pridėti šiek tiek cinamono).
3. Tešlą padalinkite i 2dalis (viena dalis turi būti truputį didesnė už antrąją dalį). Didesniąją dalį iškočiokite taip, kad apytiksliai būtų skardos dydžio ir truputį užsiriestų visi šonai. Tešlą dėkite i svietu pateptą skardą. Užtepkite obuolių mase (masė neturėtų išlysti iš tešlos kraštų).
4. Plonai iškočiokite likusią tešlą, taip kad būtų kuo lygesni kraštai. Tada supjaustykite lygiomis apie 1cm pločio juostelėmis ir kryžmai išdeliokite jas ant pyrago. Aptepkite kondensuotu pienu.
5. Kepkite 200-220 laipsnių temp. 30-35min. Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital